Nelu Tătaru, anunț îmbucurător cu privire la sărbătorile de iarnă. Ce se va întâmpla în România în scurt timp

Fostul ministru al Sănătății a transmis recent un mesaj către cetățeni, prin care îi îndeamnă să continue acest trend pozitiv de vaccinare, luptând împreună cu arma cea mai eficientă și la îndemnă. În același timp, Nelu Tătaru susține că Ministerul Sănătății are nevoie în aceste momente de un profesionist pentru a gestiona această criză sanitară și nu doar de un politician.

Când ar putea fi atins platoul valului patru de infectări

România se află într-un scenariu sumbru, după ce mai multe săptămâni la rând, s-a atins record după record de infectări și decese. În al doisprezecelea ceas, cetățenii dau semne că au înțeles pericolul major în care sistemul medical se află, motiv pentru care s-au dus în număr impresionant să se vaccineze, formând cozi kilometrice. Fostul ministru al Sănătății a felicitat această atitudine constructivă, îndemnând populația nevaccinată să ia exemplul semenilor.

Mai mult, acesta subliniază beneficiile pe care le avem în această perioadă, spre deosebire de începutul pandemiei, atunci când nu aveam un vaccin salvator. În scenariul optimist în care ritmul alert de vaccinări se menține, Nelu Tătaru anticipează atingerea platoului de infectări, astfel că situația ar putea fi stabilizată. Implicit,o situație favorabilă privind scăderea numărului de infectări aduce cu sine sărbători de iarnă liniștite, fără restricții radicale.

“Acum mulți ani am făcut un jurământ de la care nu m-am abătut în nicio clipă a vieții mele, indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat. Nu putem defila cu aceleași arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie.

Acum cunoaștem și avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm și respectând măsurile, ne vom așeza pe un platou al infectărilor și, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniștite de iarnă”, a început acesta mesajul.

Valul patru a schimbat viziunea românilor

În continuare, Nelu Tătaru prezintă realitatea dură de care s-au izbit românii, odată cu impactul puternic pe care valul patru l-a avut asupra sistemului medical, dar și al numărului de decese mult prea mare. Fostul ministru al Sănătății a atacat autoritățile care nu au gestionat cu seriozitate pandemia, contazicându-se în afirmații și acțiuni. Medicul face încă o dată apel către cetățeni să folosească toate instrumentele necesare pentru a învinge în această luptă cruntă cu Covid-19.

“Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm și să privim realitatea așa cum este ea: dură, nedistorsionată și necontaminată de persoane cu păreri neavizate. Joaca de-a populismul nu își are locul, mai ales atunci când este vorba despre viață și moarte.

Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit „o joacă” ce implică prea mulți oameni nevinovați și creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferință și pierderi de vieți omenești…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut!

În acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecție, distanțare socială, dezinfectant…lucruri pe care le știți deja. Iar dacă într-o dimineață vedem că nu ne simțim bine, noi sau copilul nostru, rămânem acasă, ne izolăm, sunăm medicul de familie și, împreună cu acesta, luăm o decizie”, a mai adăugat medicul hușean.