Meteo. Ciclonul care face prăpăd în România: ce zone vor fi afectate azi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru perioada ce urmează. Meteorologii indică faptul că vom avea parte de un fenomen extrem în curând. Concret, România va fi cuprinsă de un ciclon care va face prăpăd. Iată mai multe detalii despre starea vremii și despre zonele care vor fi afectate chiar azi!

Meteo ANM: un ciclon cuprinde România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru azi, 17 iunie. Din păcate, nu scăpăm nici acum de fenomene extreme și ploi sau temperaturi neobișnuite pe alocuri pentru perioada în care ne aflăm. Un ciclon periculos aduce vreme de coșmar pe tot teritoriul țării.

Sunt anunțate maximum 31 de grade Celsius, dar cu furtuni și ploi torențiale. De asemenea, sunt anunțate precipitații puternice, descărcări electrice și căderi de grindină. Elena Mateescu, director ANM, a vorbit la Sinteza Zilei despre fenomenele extreme așteptate în zilele următoare. Urmează să se formeze deasupra Mării Negre, iar partea de sud-est a țării va fi cea mai afectată.

„Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină”
Elena Mateescu, director ANM

ANM mai arată că în cursul zilei de joi, 17 iunie, vremea va fi instabilă în sudul, estul și local în România. Ploile vor avea caracter torențial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități importante de apă, grindină și posibile vijelii. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar descărcările electrice vor fi izolat.

Vremea pentru vineri, 18 iunie

Meteorologii anunță vreme instabilă în cursul zilei de vineri în special în zona de est și sud-est, dar și în zonele submontane aferente. Avem parte și mâine de descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai ales după-masa și noaptea. Temperatura maximă va fi de 25-26 grade Celsius și minimele de 14-16 grade Celsius.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervalele scurte de timp izolat se vor înregistra cantăți însemnate și vor fi căderi de grindină. În Capitală avem vânt care va sufla moderat cu intensificări îndeosebi ziua, maximele în jurul valorii de 25 de grade Celsius și minimele de 14-15 grade Celsius.