Medicul Beatrice Mahler vorbește despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian: „Există o complicație post-Covid despre care se vorbeşte foarte puţin”

Managerul Institutului Marius Nasta a oferit mai multe explicații în legătură cu ipotezele apărute după decesul interpretului de muzică populară.

Petre Mîțu Stoian a fost declarat decedat pe data de 6 noiembrie, în jurul orei 21:00, la Spital de Urgență Reșița! Acesta s-a stins din viață după ce a ajuns în stare extrem de gravă și a fost internat la secția de

Terapie Intensivă.Interpretul de muzică populară a făcut terapie hiperbară, însă după prima ședință a început să tușească cu sânge, iar medicii

i-au pus un diagnosticat cu șoc septic și bronhopneumonie. La scurt timp după, cunoscutul cântăreț a decedat.

Beatrice Mahler vorbește despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a oferit mai multe explicații după ce în jurul morții lui Petrică Mîțu Stoian au apărut tot felul de ipoteze. Astfel, aceasta spune că pentru a se putea stabili cu exactitate cauza morții trebuie efectuată o autopsie la IML.

„Orice persoană care se prezintă la spital şi moare în 24 de ore este absolut obligatoriu ca autopsia să se facă la Institutul de Medicină Legală pentru a evidenția cu exactitate cauzele pentru a face teste toxicologice şi alte analize pe care noiîn spitale nu le facem”, declară Beatrice Mahler.

Mai mult decât atât, medicul trage un semnal de alarmă pentru cei care s-au vindecat de Covid-19. Aceasta spune că plămânul este cel mai afectat în urma infecției, chiar dacă pacientul este complet vindecat, astfel că nu trebuie forțat, ci trebuie să se recupereze lent, căci pot apărea tot felul de complicații.

„Trebuie să ne imaginăm cu toții că un plămân care are aspect de burete. Când trece prin COVID se transformă într-un plămân cu aspect de fagure de miere, cu aspect rigid, un plămân care nu suportă presiuni importante, un plămân care trebuie reobișnuit să respire şi reobișnuit cu eforturi”, mai spune managerul de la Marius Nasta.

Beatrice Mahler: „Există o complicație post-Covid despre care se vorbeşte foarte puţin”

Managerul de la Marius Nasta spune că au existat foarte multe situații în care pacienții declarați videcați de Covid-19 au dezvoltat o complicație despre care se vorbește foarte puțin: tromboembolism pulmonar. Afecțiunea se manifestă prin scăderea bruscă a oxigenului, tuse cu sânge și stare generală proastă, iar dacă nu se tratează corespunzător și, bineînțeles, la timp există un risc ridicat de deces.

„Post-COVID mai există o complicație care din păcate este prezentă şi se vorbeşte foarte puţin şi anume riscul trombembolism pulmonar. Avem o boală a vaselor, o boală care este prezentă în COVID şi care duce la coagularea sângelui în vase, care nu apare în timpul internării.

Poate să apară şi la câteva zile după externare şi se manifestă printr-o scădere bruscă a oxigenului, prin expectorație cu sânge, prin stare generală alterată. Din păcate, la o parte din aceşti pacienți, dacă tromboza este importantă pe vasele de sânge pacientul nu ajunge să beneficieze de tratament şi decedează”, a mai explicat Beatrice Mahler. scrie kfetele.ro