Medic de 28 de ani de la ATI Timişoara, găsit mort în casă. Mama acestuia spune că nu a a mai suportat stresul din spital

Un medic de la 28 de ani din Timișoara, care lucra la secția de Terapie Intensivă, a fost găsit mort în casă. Potrivit unor surse medicale, medicul s-ar fi sinucis.

Medic de la ATI Timișoara, în vârstă de 28 de ani, găsit mort. Mama acestuia spune că nu a a mai suportat stresul din spital

Un medic de la 28 de ani din Timișoara, care lucra la secția de Terapie Intensivă (ATI) și avea grijă de pacienții cu Covid, a fost găsit mort în casă

Medicul lucra la Spitalul Județean din Timișoara și, potrivit colegilor, acesta se plângea de oboseală în ultima perioadă. La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, însă, o oră mai târziu, s-a constatat decesul medicului. A fost deschis și un dosar de ucidere din culpă.

Potrivit Romania TV, medicul de 28 de ani şi-ar fi injectat propofol, o substanţă anestezică utilizată frecvent în spitalele din România, aceeaşi substanţă care a dus şi la moartea lui Michael Jackson.

Managerul spitalului a tras şi un semnal de alarmă, având în vedere că, din informaţiile iniţiale, ar putea fi vorba de o sinucidere, care poate fi atribuită stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă.

„El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a spus Raul Pătraşcu.

„Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici suntem dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni”, a adăugat dr. Raul Pătraşcu.