Mara Bănică, probleme grave în timpul sarcinii: „Luam 23 de pastile pe zi”

Mara Bănică s-a confruntat cu probleme grave în timpul sarcinii. Jurnalista și-a dorit foarte mult să devină mamă a doua oară, iar visul i s-a îndeplinit la 45 de ani. Aceasta a povestit chinurile prin care

a trecut în cele nouă luni de sarcină, dar și cum s-a raportat la întreaga perioadă. A dezvăluit că a avut multe căderi nervoase!

Mara Bănică este una dintre cele mai bune jurnaliste din România. Aceasta și-a dorit enorm să devină mamă pentru a doua oară,

însă a-și îndeplini visul a avut de suferit. Jurnalista s-a

confruntat cu multe dificultăți și probleme pe parcursul celor nouă luni, însă este fericită că în curând își va ține în brațe copilul mult dorit.

Aceasta a povestit întreaga sa experiență și a declarat că le este recunoscătoare medicilor care i-au supravegheat sarcina. Mai mult decât atât, Mara a spus că ar fi vrut să renunțe de multe ori, dar a avut încredere în Dumnezeu că totul va fi bine.

Mara Bănică, probleme grave în timpul sarcinii

Mara Bănică a dezvăluit faptul că s-a confruntat cu multe probleme în cele nouă luni de sarcină. Aceasta a fost nevoită să își facă zilnic trei injecții în burtă pentru a fi în regulă copilul. Mai mult decât atât, perioada de dinainte de sarcină și cea din timpul ei, au afectat-o pe vedetă atât fizic, cât și psihic.

„Eu m-am chinuit enorm, am făcut nouă puncții să pot să fac acest copil. Nu vreau ca o greșeală din asta să mă coste sarcina! Timp de nouă luni am făcut zilnic câte trei injecții în burtă. Este un copil extrem de dorit și de chinuit! Am trecut prin stări de depresie, de plâns … e foarte greu un tratament hormonal.

Și eu n-am ipocrizia femeilor care după 45 de ani au născut și au zis că e o minune de la Dumnezeu, dar au uitat să adauge că e o minune de la Dumnezeu, in vitro, prin medici.‘, a spus ea pentru CANCAN.

Multe căderi nervoase

Mara Bănică nu a avut parte doar de probleme de natură fizică, ci și psihică. Aceasta s-a confruntat cu stări de anxietate și chiar depresie, însă a avut norocul de a primi susținere din partea medicului ginecolog.

Am avut norocul să-l întâlnesc pe dotorul Andreas Vythoulkas, care m-a ajutat foarte mult. Dacă n-ar fi fost omul ăsta care a fost și doctor și psiholog și ginecolog … cred că nu m-a văzut nimeni plângând mai mult decât m-a văzut el. A avut răbdare și mi-a zis de la început că o să fie un drum lung și că o să am căderi, dar nu am crezut. Și, uite că așa a fost!‘, a adăugat ea pentru sursa citată.

Mara Bănică: „E imposibil să nu ai picaje emoționale’

Aceasta susține că orice femeie care își dorește să devină mamă și nu reușește, trece prin căderi emoționale. Ea a simțit întreaga experiență pe pielea ei, lucru care a făcut-o mai puternică decât a fost vreodată.

E imposibil să nu ai picaje emoționale când faci un asemenea tratament hormonal. Fiecare lună în care nu reușești este o lovitură. Pici, apoi zici că nu mai faci și peste două săptămâni găsești puterea să mai încerci. E dorința aia mare de a avea un copil și poți să treci peste’ , a spus Mara Bănică.

Transformările fizice prin care a trecut Mara Bănică

Se pare că atât psihic, cât și fizic, Mara a avut parte de o mulțime de schimbări. Aceasta a povestit că i se crăpa pielea din cauza tratamentelor hormonele pe care le făcea. Mai mult decât atât, existau zile în care tot corpul i se umfla și nu știa ce este de făcut.

„Am avut momente în care aș fi renunțat la acest tratament. Aveam toată pielea de pe corp crăpată, ca de șarpe, din cauza hormonilor. Aveam dimineți în care mă trezeam cu extremitățile super umflate.  Din punct de vedere psihic, nici nu vreau să-mi mai amintesc. În momentul în care nu era bine, picam grav de tot.‘, a mai spus jurnalista.

„Luam 23 de pastile pe zi’

Mara s-a confruntat cu multe probleme atât înainte de sarcină, cât și în timpul ei. Aceasta a dezvăluit faptul că lua un număr enorm de pastile și se injecta zilnic în burtă.

Ideea e că atunci când treci printr-un proces din ăsta de tratament de fertilizare in vitro nu ai tratamentul oricărei gravide. Sunt foarte multe pastile de susținere până trece primul trimestru. Eu luam vreo 23 de pastile pe zi, timp de 12 săptămâni, iar apoi le-am scăzut treptat. Acum iau doar o singură pastilă pe zi și fac injecții în burtă, dar nu mi se mai pare dificil după tot procesul prin care am trecut’, a mai dezvăluit Mara. scrie viva.ro