Lucreţia a murit la 15 minute după ce se schimbase la volan cu soţul ei. TIR-ul lor, făcut praf în Franţa

Lucreția a murit la 15 minute după ce se schimbase la volan cu soțul ei. TIR-ul lor, făcut praf în Franța, într-un teribil accident care a lăsat trei copilași din Bistrița orfani de mamă.

O șoferiță româncă de TIR a murit în Franța, în cabina camionului făcută praf pe autostradă. Lucreția era mama a trei copii și lucra în echipaj cu soțul ei, care era la volan în momentul accidentului. Marius o schimbase pe Lucreția cu doar 15 minute înainte de tragedie.„Lucrau amândoi în echipaj pe camionul respectiv. Erau în regulă, din punct de vedere legal, aveau atestatele, totul în regulă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul general al Filadelfia, Nelu Sighiartău.

Cei doi, și alte două TIR-uri ale firmei Filadelfia, se întorceau spre casă. Chiar făcuseră o pauză, cu puțin timp înainte de accident. „Erau Marius și Lucreția și încă două camioane de-ale noastre. Cu vreo 15 – 20 de minute înainte de accident, au oprit la un PECO și au alimentat. Până acolo a condus Lucreția, iar de la Peco s-a urcat Marius la volan. Încă nu știm ce s-a întâmplat exact, dar din ce am vorbit cu reprezentanții poliției franceze și cu consulatul de la Strassburg, cel mai probabil acolo ar fi fost mai multe camioane oprite, din ceva motiv, și probabil Marius nu a văzut la timp avariile celui din fața sa. Altfel nu se explică. Dar doar aceste informații le avem momentan”, a mai explicat Nelu Sighiartău.

Colegii lui Marius și ai Lucreției au văzut cum femeia a fost pusă direct într-un sac negru, aceasta decedând la locul accidentului. Marius a fost transportat în stare foarte gravă la spital.