Lovitură grea pentru sute de turiști de pe litoral. Au ajuns la medic după ce un virus contagios i-a pus la pământ. Farmaciile au fost golite de medicamente

Un virus extrem de contagios face ravagii pe litoralul românesc. Sute de turiști au ajuns de urgență la medic după ce s-au confruntat cu simptome neobișnuite. Oamenii spun că de vină ar fi apa mării, însă autoritățile exclud aceasta variantă.

Un virus extrem de contagios face ravagii la mare. În nordul litoralului, sute de români au ajuns de urgență pe mâna medicilor după ce s-au confruntat cu problme grave de digestie. Printre ei se numără și mai mulți copii.

Oamenii spun că de vină ar fi apa mării, însă autoritățile exclud cu desăvârșire această variantă.

 

Un virus contagios face dezastru pe litoral

Un virus contagios a făcut dezastru în nordul litoralului, sute de oameniau ajuns de urgență pe mâna medicilor. Copii și adulți au umplut spitalele de la malul mării și au golit rafturile farmaciilor de medicamente.

”Mi-au spus că sunt foarte mulţi copii, că în jur de 30 de copii ajung pe zi cu aceeaşi problemă.

La două zile au apucat-o aceleaşi crize pe mama mea şi la 3 zile pe soţul meu”.

 

Claudia Tătărici, medic Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa:  ”În ultimele zile, numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut cu aproximativ 80-100 pe 24 de ore ”,  a spus o turistă, pentru Observator.

Oamenii dau vina pe apa mării

Turiștii sunt de părere că vinovată ar fi apa mării, explicația dată de ei fiind că fiecare dintre ei au mâncat la restaurante diferite iar asta ar fi sigura variantă.

”Am mâncat numai de la nişte restaurante cel puţin mid-level, adică nu am mâncat de la celebrele localuri împinge tava sau locuri care mi se păreau insalubre.

Are trei ani şi patru luni. A vomitat pentru prima dată, cred că tot ce mâncase în alea două zile şi a ţinut-o tot aşa, cred că, mă rog, am ajuns în Bucureşti pe la trei dimineaţa şi până a doua zi dimineaţă când am chemat şi salvarea.(…) M-a sunat soţia că nu numai ea a păţit acelaşi lucru, ci şi părinţii ei, care nu au fost cu noi la mare. Eu sunt ferm convins că a fost apa mării, nu mâncarea, pentru că… câtă mâncare alterată să fi mâncat atâţia oameni care au păţit asta?”,  a mai spus un turist.

 

Autoritățile sunt de părere că apa mării este foarte bună și nu se ia în calcul această variantă.