Klaus Iohannis, zbor în lux și opulență în America. Cât costă avionul de lux închiriat de președinte

Klaus Iohhanis a zburat în Statele Unite ale Americii cu mare stil. Avionul privat de lux Falcon8X este unul extrem de luxos.

Cât a costat închirierea avionul cu care Klaus Iohannis a mers în New York

”Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet. Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, se arată pe pagina Boarding Pass.

Șeful statului participă la Adunarea Generală ONU organziată la New York și la un summit pe tema pandemiei.

El participă la segmentul de nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU și urmează să fie primit astăzi, 21 septembrie, începând cu ora 15:00 de către secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Șeful statului a mers în SUA cu un avion de lux, închiriat special pentru vizita în New York. Peste 200.000 de dolari a costat avionul închiriat.

Cum arată avionul de lux

Aeronava costă aproape 11.000 de dolari pe oră, iar pentru un zbor dus-întors România-New York, care durează aproape 18 ore, costul de închiriere se ridică la peste 200.000 de dolari.