GROAZNIC! Adolescentă din Cluj, vaccinată cu un ser anti-COVID greșit: „Mă simt puțin rău, dar cred că sunt efectele vaccinului”

O fată de 17 a fost vaccinată din greșeală cu serul produs de Johnson&Johnson, în loc de Pfizer, vaccinul recomandat pentru cei sub 18 ani.

Acest lucru s-a produs din neglijența celor de la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

”M-am dus luni la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Am completat cererea și nu mi-a cerut vârsta, numai CNP-ul și datele de pe buletin (adresă, nume).

M-am dus și m-am vaccinat cu Johnson și apoi mi-a spus doamna că nu aveam voie să mă vaccinez, pentru că nu aveam 18 ani. Am ieșit și am stat 10 – 15 minute pentru a se vedea dacă apar semne adverse.

Atunci când am vrut să îmi iau certificatul de vaccinare, mi-au spus că nu mi-l pot da pentru că nu am 18 ani și că mi-l vor da când o să fac 18 ani (în februarie 2022) sau când se rezolvă”, a povestit tânăra, potrivit Știri de Cluj.

Adolescenta a spus că a vrut să se imunizeze cu vaccinul Johnson&Johnson, dar nu i s-a precizat că serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte.

”Reprezentanții centrului au spus că își asumă greșeala, pentru că trebuiau să mă informeze. Acum mă simt puțin rău, dar cred că sunt efectele vaccinului”, a mai spus adolescenta.

Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson se administrează persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste.

Un angajat al centrului a declarat că sunt aproximatic 500 de persoane pe zi la vaccin și numai un medic și trei asistente.

„S-a transmis mai departe către București problema și așteptăm un răspuns. Tabletele permit înregistrarea în sistem a minorilor, dar nu și eliberarea de certificate dacă s-au vaccinat cu Johnson.

Este o greșeală informatică. Noi avem 500 de persoane pe zi la vaccin și numai un medic și trei asistente. Este un volum mare de muncă.

Alături de tânără s-a vaccinat și tatăl ei, cu Pfizer. Tânăra a optat pentru Johnson.Noi am raportat situația la DSP

Cluj și la Primăria Cluj-Napoca și așteptăm răspuns”, a spus unul dintre angajații Centrului. scrie gandul.ro