Florin Cîțu, în doliu. Mama lui a murit chiar azi. Ce boală grea a răpus-o

Florin Cîțu este în doliu. Mama sa a murit azi, după o lungă suferință. Elena Cîțu suferea de o boală incurabilă, anunță Antena3.

Florin Cîțu, în doliu. Mama lui a murit chiar azi

În urma acestui eveniment tragic, premierul României și-a schimbat în ultima clipă programul pentru ziua de sâmbătă, atunci când trebuia să participe la prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™️ 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021, asa cum fusese anunțat inițial.

Vestea decesului mamei premierului României a fost dată și de Adrian Ursu, în emisiunea ”Exces de putere„.

 • ”O veste cumplită primită în urmă cu puțină vreme de către premierul Florin Cîțu: mama domniei sale, din păcate, s-a stins din viață, astăzi, după o suferință cumplită și lungă, o luptă pe care a dus-o în aceste săptămâni discret, așa cum vrea, de altfel, familia premierului Florin Cîțu să fie și ceea ce se va întâmpla de acum încolo când se vor săvârși toate cele lumești, tot ritualul care se cuvine într-o astfel de întămplare nefericită în orice familei. Condoleanțe, Dumnezeu să o odihnească în pace. Zilele următoare vor fi extrem de delicate pentru toți membrii familiei premierului Cîțu”, a spus Adrian Ursu.

  Florin Cîțu se afla la Baia Mare când a aflat de tragedie și s-a întors de urgență la București. Acesta a vizitat azi Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare, participând la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş. Acolo, Florin Cîțu a vorbit despre cum România a depăşit cu succes, în 2020, cea mai mare criză din ultimul secol.

  ”Am încredere în antreprenorii români. Atunci când faci lucrurile corect din partea statului, plăteşti facturi la timp (…), când faci lucrurile corect pentru antreprenorul român şi îl laşi în pace (…), antreprenorul român face treaba. Asta a fost, de fapt, cheia succesului anul trecut, am lăsat antreprenorul român să-şi facă treaba şi vom merge şi mai departe pe aceeaşi formulă”, a spus premierul.

  Florin Cîțu, copil crescut la țară

  Florin Cîțu a copilărit în cătunul Tulei, parte a comunei Golești (județul Vâlcea), un sat cu gospodării aflate la depărtare una de celalaltă, înconjurate de liveși și pășuni. Acolo au copilărit și Florin Cîțu și fratele său. O copilărie frumoasă, despre care și unii dintre săteni își amintesc.

  ”Mamă-sa este născută şi crescută aici, în casa aceea frumoasă pe care aţi văzut-o sus, pe deal. Şi el a copilărit tot aici, cu fratele lui. Cât au fost mici, erau mai tot timpul pe aici, cu bunicii, că părinţii lucrau, aveau apartament la Râmnicu Vâlcea. I-am crescut pe amândoi ca pe copiii noştri… Florin era un copil cuminte, băiat crescut la ţară. Venea cu vacile lu’ mă-sa mare pe islaz”, spuneau vecinii bunicilor materni, potrivit adevărul.ro.