EXCLUSIV. Ce pensie ia Rică Răducanu după 50 de ani de muncă! Fostul jucător este negru de supărare: ”Am ajuns un pinguin”

Fostul mare portar al echipei Rapid își plânge de milă în fiecare lună când postașul îi aduce pensia. Ajuns la vârsta de 75 de ani, Rică Răducanu ne-a mărturisit că după 50 de ani de muncă primește lunar o pensie de mizerie, o sumă extrem de mică pentru a se descurca în fiecare zi, mai ales că în ultima perioadă a fost năpădit și de boli.

Pensia pe care o ia Rică Răducanu nu depășește 2000 de lei lunar

Rică Răducanu nu s-a ferit niciodată de muncă! Toată lumea știe că acesta a reușit să devină cunoscut datorită carierei sportive. Însă, în ciuda, sacrificiilor pe care le-a făcut pe tot parcursul vieții sale, Rică Răducanu ne-a mărturisit faptul că are o pensie foarte mică:Sunt bine acum, sunt sănătos! Mă duc pe la Casa de Pensii că am treabă. Sunt supărat că după 50 de ani de muncă am 1.800 de lei pensie pe lună. M-am bucurat în tinerețe că nu trebuia să merg la serviciu, ci pe stadion, să joc fotbal cu ceilalți colegi de echipă și uite așa mi-a trecut tot timpul ăsta. Nici eu nu mai sunt ce am fost, am ajuns un pinguin! Mă dor toate oasele chiar și genunchii. Înainte mai făceam sport, mai mergeam la câte o saună acum nimic. Mie îmi place altfel, să merg, să văd lumea asta, așa am fost o viață întreagă. Acum s-au schimbat vremurile, nu mai este ce a fost. Înainte mai aveam și câte o gagică, acum nimic”.

Soția este bine acum, și-a revenit și ea. Am fost aproape toată vara pe litoral, la Neptun, ne-am întors acasă, însă plecăm peste câteva zile din nou. Aici ce să facem? Nu avem ce! La mare te mai plimbi pe faleză, mai stai la o discuție, mai o glumă și trece altfel timpul”.

A cochetat și cu actoria

Pe lângă sport, Rică Răducanu a activat și ca actor. Regizorul Mircea Daneliuc i-a oferit celui poreclit „Tamango“ rolul unui afacerist veros, pe nume Maricel, în filmul „Legiunea străină“, o poveste tragicomică a trei tineri dintr-o localitate din Moldova în care este declarată gripa aviară. Atunci, pentru fostul portar a fost a doua oară când a cochetat cu actoria, după ce şi-a jucat propriul rol în pelicula lui Andrei Blaier, „Totul pentru fotbal“.