Dragnea și Tăriceanu, la judecată unul după altul. Începe procesul din SUA al fostului lider PSD

Șefii fostei coaliții PSD-ALDE ajung la judecată unul după altul. La Tribunalul Capitalei începe procesul lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în Statele Unite ale Americii. În paralel, Călin Popescu Tăriceanu este așteptat la Instanța Supremă.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor fi față în față cu judecătorii, marți.

Dragnea este judecat într-un dosar în care se investighează prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017. Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte PSD, este acuzat de trafic de influență (două fapte) și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

La rândul său, fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată în decembrie 2020 de procurorii de la Parchetul General pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu. În același dosar, a fost trimis în judecată și Marciu.