Doliu în lumea filmului din România. A murit la doar 42 de ani actorul Florin Oprițescu

Florin Oprițescu s-a stins recent din viață. Celebrul actor devenise un star internațional. Acesta a murit la doar 42 de ani. Ce s-a întâmplat cu artistul și cum s-a petrecut totul? Este o pierdere uriașă pentru lumea filmului din România și nu numai.

Actorul Florin Oprițescu a murit

Forin Oprițescu devenise un actor cunoscut în lumea cinematografiei din Spaniei. Acesta era stabilit peste meleaguri de mulți ani, iar în urmă cu câteva luni a fost diagnosticat cu leucemie.

Artistul a jucat în „Mar de Plástico” și „La Unidad”. Acesta publicase în urmă cu câteva luni un video în care anunța că în luna octombrie 2020 a fost diagnosticat cu leucemie, arată JurnaldeEmigrant.com.

Oprițescu a mărturisit atunci că a reușit să învingă boala cu sprijinul fiului său care i-a oferit celule stem din măduva osoasă. Din păcate, în cursul zilei de vineri mai mulți colegi de breaslă spanioli au anunțat vestea tragică.

„Vei rămâne veșnic în sufletele noastre, ale prietenilor tăi. Trebuia să mai vedem, de acum înainte, multe filme, cu tine în rol principal. Însă soarta a ales ca tu să joci pe o alta scenă – într-o altă lume. Suferim că ne-ai părăsit atât de devreme pentru că nu putem schimba destinul si nici moartea nu o putem învinge”, a scris un apropiat pe Facebook.

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur. Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „La casa de papel”), care a publicat și o poză în care apare alături de Oprițescu.

„E ciudat sentimentul pe care îl am”

Artistul era căsătorit cu o femeie din Brazilia și locuia în Barcelona, acolo unde a ajuns pe când avea doar 21 de ani. În primii cini ani, actorul a lucrat ca bucătar într-un restaurant, loc unde a cunoscut-o pe cea care i-a devenit soție ulterior. Oprițescu declara în anul 2020 că îi este dor de România și de prietenii de acasă.

„E ciudat sentimentul pe care îl am după 20 de ani de viaţă aici: îmi e dor de România când sunt în Spania şi viceversa. Îmi e dor de prieteniile pe care le-am lăsat în ţară când am plecat, de o parte a familiei mele ce a rămas în România (mama mea şi tatăl meu fiind stabiliţi aici de ceva timp deja), de bisericile ortodoxe cu mirosul şi atmosfera lor caracteristică, de umorul românesc şi, nu în ultimul rând, de mâncarea tipică ţării noastre.

Aş lua cu mine când merg în România: felul de a trăi zilnic cu o violenţă aproape inexistentă a spaniolilor (mă refer la obiceiul de a sări la bătaie), obiceiul de a te pune la rând şi a întreba care este ultimul, muzica lor caracteristică (flamenco, bolero español)”, spunea Florin Oprițescu, pentru adevărul.ro.