Din cauza coronavirusului, Guvernul amână din nou dublarea alocației. Fondurile vor fi folosite pentru a combate pandemia

Copiii din România trebuiau să primească alocații duble încă de la 1 februarie, doar că Guvernul Orban a amânat data aplicării legii până la 1 august. Decizia a fost luată deoarece cei șapte miliarde și jumătate de lei, banii necesari, nu erau prevăzuți în buget.

Copiii din România trebuiau să primească alocații duble încă de la 1 februarie, doar că Guvernul Orban a amânat data aplicării legii până la 1 august. Decizia a fost luată deoarece cei șapte miliarde și jumătate de lei, banii necesari, nu erau prevăzuți în buget.

Acum din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul vrea să amâne din nou dublarea alocației. O astfel de măsură luată în acest moment ar avea, spun cei de la putere, un impact semnificativ asupra bugetului statului. Astfel, în aceste momente, când ne luptăm cu pandemia de coronavirus, toate fondurile sunt folosite pentru combaterea virusului ucigaș.

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe a declarat că la momentul actual, prioritar pentru Guvernul României este ca toate finanțele de care beneficiază să fie folosite pentru a stopa criza produsă de virusul Covid-19.