Demisii in masa la spitalul din Orastie, de frica epidemiei de coronavirus: S-au ridicat, au plecat si au abandonat pacientii.

Situatie incredibila la sectia de ATI a Spitalului din Orastie. Singurul medic de terapie intensiva, 5 asistente si 5 infirmiere din acea sectie au demisionat, si au facut-o in cel mai incredibil mod: s-au ridicat si au plecat, lasand pacientii in grija unei singure asistente.

Gratiela Achim, managerul Spitalul Muncipal Orastie: Sunt stupefiata! Se simt amenintate, in pericol, ca pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o sa fie activitate pe terapie intensiva, in dimineata asta noi, culmea, chiar in dimineata asta, aveam intalnire cu un alt medic pe care voiam sa-l luam in cadrul spitalului. Doamna a decis sa vina la noi, va fi incadrata, dar isi va putea incepe activitatea doar dupa Pasti, scrie digi24.ro.

Vasilica Poteca, prefectul judetului Hunedoara: Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orastie si mi-a adus la cunostinta ca cinci infirmiere, cinci asistenti medicali si medicul de pe sectia de ATI s-au ridicat si au plecat spunand ca le este frica sa mai faca meseria de medic, sa-si mai slujeasca pacientii. Am intrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus ca nu. Acum sunt in drum spre Orastie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus ca le este frica de acest coronavirus si ca daca vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicatia care mi-a fost data. In spital nu sunt internate persoane infectate cu Covid-19.

Azi dimineata am suspendat din functie managerul spitalului de la Deva. Sambata a fost intr-o emisiune la TV si s-a apucat sa faca fel de fel de afirmatii, care in loc sa incurajeze, nu a facut decat sa demobilizeze.