De ce nu vrea Ioana Tufaru sa să se angajeze! „Eu am ajutor social pe viață, primesc pe lună…”:

Ioana Tufaru este fiica regretatei Anda Călugăreanu, datorită căreia a ajuns și cunoscută. Femeia are acum propria ei familie și se întreține singură, dar se pare că veniturile ei sunt foarte limitate. Chiar dacă ar putea să muncească, refuză să își găsească un job și preferă să trăiască din suma mică pe care o primește de la stat.

Ioana Tufaru are ajutor social pe viață
Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu și a lui Dan Tufaru, doi actori renumiți, nu are deloc o viață ușoară. Femeia a devenit celebră după ce a venit la TV și a vorbit despre povestea ei, dar și datorită intervențiilor chirurgicale de pierdere a kilogramelor prin care a trecut.

A cunoscut o perioadă de glorie, în care apărea mai mereu la televizor. Era invitată în tot felul de emisiuni și devenise foarte cunoscută, dar faima ei nu putea dura la nesfârșit. Femeia trebuie să se descurce singură acum, având propria ei familie, dar se pare că nu face prea multe eforturi în acest sens.

Soțul ei lucra la o firmă de salubrizare, unde câștiga puțin peste 1000 de lei, în timp ce era era casnică. Se mulțumește cu un ajutor social pe care îl primește pe viață, așa cum a stabilit statul, de doar 520 de lei, care ar fi crescut, în timp, la 640. Deși ar fi avut posibilități de muncă, refuză să-și găsească un job.

„Eu am ajutor social pe viaţă, primesc pe lună câte 520 de lei şi îmi este bine aşa. Am înţeles că este o pensie pentru oamenii asistaţi social, pe talonul lunar scrie pensie socială, mai multe nu pot să zic. Nu mă gândesc să îmi caut de lucru. Dacă nu-mi place unde o să lucrez şi rămân fără banii pe care îi primesc de la stat, ce mă fac? Nu vreau să mă angajez, eu nu am lucrat deloc până acum. Am înţeles că din ianuarie o să se facă pensia 640 de lei, lucru foarte bun”, a declarat Ioana Tufaru.

Ioana Tufaru, drepturi de autor de pe urma părinților
Timp de trei luni, Ioana Tufaru ar fi muncit, totuși. A jucat într-o piesă de la Teatrul Evreiesc, dar de atunci nu a mai avut un loc de muncă și cu greu reușește să trăiască în garsoniera de la Gigi Becali.

Ioana a încasat puțini bani și din drepturile de autor rezultate din aparițiile la televiziune și radio ale părinților săi, dar era vorba despre o sumă foarte mică. Ioana s-a înscris astfel în UCMR-ADA, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor, figurând ca titular de drepturi pe o listă din 2010. Atunci, Ioanei i s-a repartizat, pentru tot anul, o sumă brută de 804 lei, din care i s-au reținut, ca impozit și comision, aproximativ 200 de lei.În 2011, ea a mai primit suma de 53 de lei, iar cea netă de 32 lei. Ioana Tufaru este și membră a CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți), instituție care nu a făcut publice sumele încasate de membrii săi.