De ce nu a avut, de fapt, copii regretatul Sergiu Nicolaescu. Prin ce a trecut prima soţie a regizorului EXCLUSIV

Sergiu Nicolaescu, cel mai răsfăţat regizor român în vremea regimului comunist, dar şi în primele decenii de după 1990, a aplecat din această lume cu un mare regret, acela de a nu fi avut vreun copil, unul care să-i moştenească poate inclusiv talentul său artistic, fie pe cel de actor, fie pe cel de regizor. Nicolaescu a spus mereu că filmele sale rămân “copii săi”, dar a şi recunoscut că marele său regret a fost tocmai legat de această absenţă, pe care a resimţit-o mai toată viaţa sa.

Motivul pentru care Sergiu Nicolaescu nu a avut copii

Există însă voci din fostul său anturaj care susţin că Sergiu Nicolaescu însuşi ar fi fost vinovat pentru situaţia creată. La aproape un deceniu de la moartea acestuia, impact.ro vă propune o latură mai puţin cunoscută a celui care a creat zeci de filme de mare impact pentru multe generaţii, începând cu “Nea Mărin Miliardar” şi terminând cu “Ultimul corupt”, din 2011.

“Prima soţie a lui Sergiu Nicolaescu, Gabriela, şi-a dorit foarte mult să aibă un copil. Aşa că a insistat pe lângă Sergiu pe tema asta. Dar regizorul a evitat povestea. Într-un fel sau altul a tot fugit de subiect, dând vina pe conjunctură, pe programul încărcat, pe cine ştie ce altceva. În plus, ştiam cu toţii că Sergiu Nicolaescu e destul de afemeiat. În cele din urmă avea s-o afle şi Gabriela”, spun, sub acoperirea anonimatului, cei ce au lucrat cu acesta.

Povestea căsătoriei dintre Gabriela şi Sergiu Nicolaescu s-a încheiat brusc, prin 1989, fără ca regizorul să ofere prea multe amănunte. S-a aflat ulterior şi motivul:

“Gabriela şi-a surprins soţul, în pat cu o puştoaică de 16 sau 17 ani ce filma şi ea în . Gabriela nu a făcut scandal, dar i-a şuierat scurt un . Şi dusă a fost. Azi, din câte ştiu trăieşte bine mersi în America, şi are şi copii!”.

Motivul pentru care Sergiu Nicolaescu nu a avut copii

Își dorea 5-6 copii

Peste ani, Nicolaescu a povestit de mai multe ori că a avut şi un copil din flori, dar apropiaţii nu l-au crezut foarte tare.

„A fost la un moment dat o fată foarte frumoasă, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident doar ca amanţi, şi apoi a dispărut. Am căutat-o peste tot. Nimic. Am aflat ulterior că a plecat din ţară şi că a născut.

Planul ei a fost să facă un copil cu mine (fără falsă modestie, atunci eram frumos) şi să îl crească cu soţul ei. I-am respectat alegerea, într-un fel m-a flatat, dar m-a şi durut. Nu l-am căutat, însă, niciodată, n-am vrut să distrug viaţa nimănui. Iar acum e prea târziu, n-aş mai putea recupera nimic”, se destăinuia maestrul în 2010, cu doar trei ani înaintera morţii sale.

Sergiu Nicolaescu: “Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare”

Sergiu Nicolaescu alături de ultima sa soţie, DanaNostalgic şi cu siguranţă atins şi de regrete, Sergiu Nicolaescu mai adăuga şi că:

“Mi-ar fi plăcut să am 5 sau 6 copii, mă rog… n-am avut… Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câţi bărbaţi pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor? Îndrăgosteala e una, iubirea, cu totul altceva. Iubirea nu-i distracţie şi nici voluptate, ci un angajament statornic“.

Ultima sa soţie, Dana Ionică, pe care a cunsocut în 1996 , dar cu care şi-a oficializat relaţia abia în 2005, în pofida respingerii acesteia de către o parte a familiei, a fost cea care a şi devenit moştenitoarea sa. Între cei doi era o diferenţă de vârstă de 47 de ani.