Dan Bittman spune adevărul despre pandemie: „Ar putea dura ani de acum încolo. E o afacere excepțională”

Duminică, 24 ianuarie 2021, Dan Bittman, la Antena 3, spune adevărul despre pandemie. El a evidenția faptul că este o afacere excepțională, deoarece unele categorii sociale profită enorm de pe urma pandemiei.

De asemenea, Dan Bittman i-a transmis un mesaj lui Raed Arafat, care a marcat drept ilegalitate faptul că o terasa funcționa ca spațiu deschis, deși era evident că este spațiu închis: „Vreau să îl anunț pe domnul Arafat că în cazule acelei terase mai sunt cel puțin 20-30 de restaurante. Sunt zeci de restaurante și numai în București, în toată țara”

„Eu sunt de acord cu domnul Arafat. În condițiile legii, terasa aia e ilegală. Vreau să îl anunț pe domnul Arafat că în cazule acelei terase mai sunt cel puțin 20-30 de restaurante. Sunt zeci de restaurante și numai în București, în toată țara.

Ba chiar am fost într-unul din ele, unde am intrat, m-am mirat. Avea și terasă care era plină. Nu aici, în județul Prahova. Dacă o sa căute, o să găsească. Era excepțional de mic și se mâncă înăuntru civilzat, nu știu dacă erau familii, dar aici e exact ceea ce discutam acum. Legea e lege doar pentru unii, pentru alții e doar așa…”, a declarat Dan Bittman, duminică seara, la Antena 3.

Dan Bittman spune adevărul despre pandemie: „O să înceapă o luptă între polii de putere, între oameni de afaceri puternici”

Dan Bittman precizează că românii au început să facă petreceri pe ascuns. Mai mult, această stare pandemică ar putea dura mulți ani de acum încolo, deoarece „e chiar bănoasă” pentru unii oameni.

„Ni se spune cum trebuie să stăm la petrecerile de Crăciun, de Revelion și așa mai departe. Tot timpul o să fie întreținută starea asta. Poate e chiar bănoasă, adică poate sunt categorii sociale care câștigă enorm de mult din aceste reglementări.

Pandemia ar putea dura ani de acum încolo. E o afacere excepțională. Încep să mă gândesc să produc și eu într-o pivniță niște Azitrox, aspirină. O să înceapă specula, vă dați seama. Gigi Becali a încercat să introducă niște medicamente în țară. O să înceapă o luptă între polii de putere, între oameni de afaceri puternici și atunci o să înceapă scandalul între ei”, a spus Dan Bittman la Antena 3.

Declaraţia lui Raed Arafat despre un local din Centrul Vechi al Capitalei: „Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că terasele care prezintă bule de plastic, în care se află o singură masă, sunt considerate spații închise și sunt ilegale.

”Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă (…) Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi.

Este şi vina şi faptului că nu se impun măsuri (…) În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile. Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina noua care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val’. (…) Acest lucru este iresponsabil”, a spus Raed Arafat, duminică la Antena 3.