Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. L-a cucerit imediat pe Petre, era cu adevărat deosebită

Mioara și Petre Roman au trăit o căsnicie frumoasă timp de trei decenii, însă au decis să meargă pe drumuri distincte în 2007, când au divorțat. Dincolo de faptul că soția fostului politician a fost mereu femeia puternică din spatele unui bărbat cel puțin la fel de puternic, puțini știu cum l-a cucerit, de fapt, Mioara pe Petre Roman. Cei doi se cunoșteau din tinerețe, când fosta soție a prim-ministrului era o femeie deosebită.

Cum l-a cucerit Mioara pe Petre Roman în tinerețe

Timp de 30 de ani, Mioara și Petre Roman au împărțit și bune și rele, trecând prin perioade fericite și prin altele mai tumultoase. Deși s-au susținut reciproc ani buni, cuplul a decis să divorțeze în 2007, când fostul politician a întâlnit-o pe Silvia Chifiriuc. Deși a fost un moment dificil pentru ea, Mioara Roman a rămas o femeie demnă și încrezătoare. Chiar dacă în prezent are venerabila vârstă de 81 de ani, puțini știu că în tinerețe Mioara Roman era o femeie deosebită, care l-a cucerit pe Petre Roman cu aspectele diverse ale personalității sale.

Dintotdeauna, mama Oanei Roman a fost o femeie discretă, în ciuda faptului că se bucura de atuuri la care multe doamne ar fi visat. Mioara provine dintr-o familie respectabilă a Bucureștiului de altădată, fiind o tânără care a absolvit școli înalte și care era curtată de bărbații vremii. La vârsta de 30 de ani, fosta soție a lui Petre Roman era o femeie independentă, mamă și viitoare soție a premierului României.

Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. L-a cucerit imediat pe Petre, era cu adevărat deosebită
Mioara și Petre Roman și fiica lor, Oana

Fragmente din istoria familiei Mioarei Roman

Nu mi-a plă­cut niciodată să ies în faţă. Viaţa mea a fost viaţa unei persoane care venea din­tr-o familie de clasă medie, cu as­pi­raţii mic-burgheze, cu bunici în­vă­ţători şi părinţi profesori şi diplomaţi. Tata, Ion Georgescu, a fost copil de ţă­ran, dar cu studii înalte. A fost ele­vul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Bla­ga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat Secretar 1 la Varşovia.

Mai târ­ziu, tata a deschis ambasade la Cai­ro, Teheran, Bagdad şi Alger. La Cluj, a cunoscut-o pe mama, fată de învă­ţă­tor, dintr-o familie cu o situaţie bu­nă, cu trăsură, şaretă, 2000 de oi şi “gre­dină” de două hectare. Mama l-a ur­mat peste tot, îl ajuta făcând pe se­cre­tara. Eu m-am născut în România, în 1940, când a început războiul, iar şcoa­la am făcut-o în Varşovia, în Egipt, la Lycée Français du Caire, şi apoi în România, a povestit Mioara Roman într-un interviu acordat scriitorului Ion Coja, conform Ciao.

De la o viață strălucitoare, la problemele vârstei

În prezent, viața Mioarei Roman este măcinată de bătrânețe și de afecțiunile cu care se confruntă. Oana, fiica sa, încearcă să o ajute să își rezolve problemele de sănătate, ocupându-se ca Mioara Roman să fie bine îngrijită în centrele pentru bătrâni în care a mai fost. Până la 81 de ani, fosta soție a lui Petre Roman a fost operată de colecist, apoi i-a fost scos un lipom infectat. De curând, a fost diagnosticată cu Parkinson agresiv și are mâna dreaptă paralizată.

Cu toate acestea, tinerețea Mioarei Roman a fost una sclipitoare. Fosta doamnă Roman a fost o femeie frumoasă, inteligentă, care provenea dintr-o familie bună și pe care mulți bărbați și-ar fi dorit-o alături. Spirit liber, Mioara Roman a fost dintotdeauna o fire independentă, care a decis singură pentru propria persoană și și-a construit viața în funcție de propriile dorințe.

Eram o femeie de 30 de ani, o mică divă a Bucureştiului, greu de prins, fiindcă eram foarte libe­ră. Aveam slujba mea şi copilul meu, pe Catinca, dintr-o primă şi scurtă căsătorie. La 20 de ani, cu o mamă greco-catolică de la Cluj, nu puteai trăi cu un bărbat fără acte. Tata mi-a zis: „Bine, te mă­riţi, dar o să vezi că ce-ţi place la 20, n-o să-ţi mai placă la 30”. A avut dreptate!, a mai povestit Mioara pentru sursa citată.