Cu Radu Constantin, barbatul langa care este alaturi de 34 de ani, mai are o fata in varsta de 30 de ani.

Nicolae Botgros suferă după pierderea soţiei. Dirijorul de peste Prut nu-și revine după decesul Lidiei Bejenaru, lângă care a stat timp de 50 de ani, împărţind şi lucrurile bune, dar şi cele rele.Nicolae Botgros suferă după pierderea soţiei. La două săptămâni de când i-a murit soţia, Nicolae Bogros nu a mai rezistat și a recunoscut, chinuit de remușcări și regrete târzii, că a greșit mult în căsnicia cu Lidia Bejenaru. „Noi am trăit cu Lidia toate evenimentele cele mai frumoase. Că a fost și sfadă în casă…Ne-am sfădit, că la orice om există treaba asta, că am greșit eu, tot se mai pune. S-au luat toate lucrurile în calcul, am făcut așa ca familia să fie în regulă, să nu fie afectată. Dar, mă rog, Dumnezeu a vrut să ne despartă. Foarte greu. Despărțirea a fost foarte tulburătoare, pentru mine, în viață nu a fost trăsnet mai mare ca acesta”, a declarat Nicolae Botgros, la Antena Stars

Nicolae Botgros suferă după pierderea soţiei

Dirijorul a decis să se mute în casa fiului său, Corneliu, și asta pentru că nu suportă să doarmă singur în casa în care a trăit atâția ani cu soția sa, Lidia Bejenaru. „Eu nu am mai intrat la mine în casă de două săptămâni, de când nu mai e Lidia. Mă uit la Cornel, plânge, mă uit la Cristi (nr: nepotul lui Nicolae Botgros), plânge. Și periuța de dinți mă leagă de ea și îmi aduce aminte de Lidia”, a mai povestit Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros a fost implicat într-un triunghi amoros. În urmă cu trei ani, Anișoara Dabija, artistă de muzică populară de peste Prut și cea care îi era amantă, i-a născut o fetiță. Dirijorul era căsătorit însă cu Lidia Bejenaru. Cei doi nu au divorțat, însă maestrul a recunoscut copilul făcut cu amanta.

Soţia dirijorului Nicolae Botgros a fost înmormântată cu fanfara

Interpreta de muzica populara Lidia Bejenaru-Botgros, sotia dirijorului Nicolae Botgros, a fost condusă pe ultimul drum. Familia, prietenii, colegii de scena şi simpli oameni care au îndrăgit-o au mers la Palatul National „Nicolae Sulac” pentru a îi aduce un ultim omagiu.

Interpreta de muzică populară avea 68 de ani. Moartea fulgerătoare a Lidiei Bejenaru-Botgros a fost anunțată  de Directorul general „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

.