CTP: Credincioșii din Romania sunt niște vite. Andrei Caramitru și Iulian Bulai se alătură seriei de declarații revoltătoare

Pandemia de coronavirus se pare că a scos la iveală cea mai întunecată parte a multor persoane. Pe lângă incompetenta de care dau dovadă autoritățile, se pare că anumite personaje publice și din politica românească nu ezită să facă declarații revoltătoare. Cristian Tudor Popescu consideră că românii care urmează învățăturile Patriarhului Daniel ar fi „vite”.

”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul…. Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Nici Andrei Caramitru nu se lasă mai prejos. În contextul actual, când ne bucurăm de orice urmă de normalitate, acesta, alături de alte nume sonore din România, se pare că și-au propus să calce în picioare orice element de bază al poporului român. Acesta se dezice de Biserica Ortodoxă Română și transmite mesaje care încurajează spre destrămare și nu spre unitate, așa cum ar trebui să facă orice politician în vremuri vitrege.

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației”, a declarat Andrei Caramitru.

Un alt membru USR, Iulian Bulai, chiar în pragul uneia dintre cele mai importante sărbători creștine, Nașterea Domnului, a lansat un mesaj halucinant. Acesta l-a definit pe Domnul Iisus Hristos ca fiind un copil dintr-o familie ciudată, cu „o mamă surogat” și un tată care „acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Indiferența și modul în care acesta abordează un astfel de subiect este imposibil de înțeles. Dorința de destrămare a poporului român atinge cote de neimaginat.

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.

Crăciun fericit tuturor!”