Cioloș, despre introducerea certificatului verde în supermarketuri: „Poate că ar fi util şi acolo”

Premierul desemnat Dacian Cioloș e de părere că certificatul verde ar trebui folosit şi pentru a merge la supermarket.

Dacian Cioloș, președintele USR, a vorbit despre introducerea certificatului verde în supermarketuri. „În anumite perioade ale săptămânii, când e mai aglomerat, poate că ar fi util şi acolo”, a declarat Dacian Cioloş, joi seară, la TVR.

Premierul desemnat a mai spus că măsura carantinării „ar trebui să fie o soluţie extremă, ultima soluţie”.

„Carantinarea ar trebui să fie o soluţie extremă, ultima soluţie, şi chiar dacă am fi în situaţia să o aplicăm, ea ar trebui aplicată pe un termen limitat, în nişte condiţii foarte clare şi cu nişte criterii care, odată îndeplinite, să presupună eliminarea carantinei. Legat de certificatul verde, în anumite situaţii, e o discuţie şi la noi acum, în partid, legat de acest lucru, în anumite situaţii probabil că va trebui să îl folosim”, a adăugat Dacian Cioloş.

Cioloș apelează la specialiștii din USR

Dacian Cioloș a mai precizat că se va consulta cu specialiştii din USR pe aceste teme, dacă va fi premier.

 

„În astfel de situaţii trebuie să iei decizii politice pe care să le asumi, dar ele trebuie luate pe baza unor analize, pe baza unor argumente şi, din punctul meu de vedere, astfel de decizii care restrâng drepturile şi libertăţile cetăţenilor trebuie luate pe baza unor criterii foarte clare, trebuie explicate oamenilor şi dacă nu-i avem pe oameni de partea noastră de multe ori degeaba le luăm, pentru că dacă oamenii nu le respectă pentru că nu înţeleg de ce le luăm, avem efectul invers (…) Putem să apelăm la încrederea oamenilor atunci când le vorbim sincer, cu argumente”, a argumentat Cioloş.