Cine este actrița Anca Dumitra, care de 11 ani îi dă viață Gianinei din Las Fierbinți

Invitata la emisiunea „Interviurile Libertatea”, actrita Anca Dumitra ne-a marturisit ca relatia ei cu personajul Gianina din serialul-fenomen „Las Fierbinti” a inceput acum 11 ani, pe cand era inca studenta la actorie. Chiar daca la inceput a fost reticenta, acum nu regreta nicio clipa ca a mers la casting.

„La mine sunt 11 ani de cand am dat castingul si sunt 10 ani de cand am inceput filmarile, dar intr-adevar difuzarea pe post a inceput in 2012”, si-a inceput povestea Anca Dumitra, marturisind ca nu si-a imaginat niciodata ca personajul interpretat de ea va avea un asa mare succes si va ajunge la inimile telespectatorilor.

„Eram reticenta la inceput pentru ca eram inca studenta. Eram in primul an la Masterat si am avut preconceptia asta, gresita sau nu, dar asta gandeam atunci, cum ca nu ai ce sa oferi la un casting de actorie daca nu intregesti toate studiile: adica termini si facultatea, si masterul. Pare ca as fi o tocilara, nu am fost o tocilara, dar mi s-a parut ca trebuie sa fac lucrurile ca la carte. A fost al doilea casting la care am participat. Unul inainte cu putin timp, era un rol foarte mic, pentru un film francez. Si atunci am zis la fel, ce as putea eu sa le arat oamenilor, daca nu am terminat studiile?”, a mai povestit actrita.

Anca a stiut dintotdeauna ce drum vrea sa urmeze si, chiar daca acum o defineste comedia, fiind chiar si angajata la Teatru de Comedie din Bucuresti, toata copilaria a fost un fel de „drama queen”. „De mica am vrut sa fiu actrita. Daca veneai la mine acasa de Sarbatori, daca ma intrebai ce o sa ma fac cand o sa fiu mare, ziceam actrita. Nu stiu de unde, chiar nu am nici cea mai mica idee. Oricum pe masura ce trecea timpul intelegeam ce inseamna de fapt treaba asta cu actoria. Am fost o «drama queen» de mica, de asta m-a surprins treaba cu comedia, ca nu as fi zis niciodata ca tocmai comedia o sa ma defineasca mai mult decat drama, dar viata este surprinzatoare”, a mai spus actrita, completand ca, spre norocul ei, a avut niste parinti ingaduitori, care au lasat-o sa urmeze ce drum doreste.

„Cand eram mica, nu-mi exersam talentul cu ai mei si nici nu ma puneam in mijlocul sufrageriei, veneau neamurile si incepeam sa cant, sa dansez, sa interpretez. Singura, da. Ma inchideam singura in sufragerie si faceam toate rolurile posibile. Altfel nu ma expuneam intr-atat de tare si nici nu cred ca am jucat vreun rol cu ai mei. Stiu doar ca asta le-am zis ca vreau sa fac si m-au sustinut”.