Ce pensie are Mirabela Dauer, după o viață pe scenă

A debutat în muzică în 1963 alături de formația rock Roșu și Negru și a început să scrie istorie în muzica ușoară românească. Cu toate acestea, a ieșit la pensie cu bani din care abia poți trăi. Cât primește de la stat Mirabela Dauer, după o viață pe scenă?

Mirabela Dauer pensie. Abia poți să trăiești cu această sumă
Mirabela Dauer (72 de ani) este considerată de unii critici muzicali ca fiind una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești din ultimii 40 de ani. Alături de Angela Similea și Corina Chiriac, Mirabela Dauer a fost una dintre cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii ’70-’80.

Până în prezent, artista a lansat 40 de albume, iar printre șlagărele ei se numără: ”Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, ”Dormeau pe-o frunză două stele” și ”Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”, având un repertoriu de peste 1000 de cântece.

Așadar, a scris istorie în muzica ușoară românească, dar cu toate acestea a ieșit la pensie cu bani de nimic. Nimic tragic pentru solistă, făcând o comparație cu unii bătrâni de la țară care au 100 de lei pensie.

„În țara asta sunt oameni mult mai amărâți ca noi”
„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită”, declara interpreta în urmă cu ceva timp.

„Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e. Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara asta sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, a mai spus îndrăgita solistă.