Ce a ajuns Corina Dănilă să facă pentru a se întreţine

Probleme cu creditele la bănci nu iartă pe nimeni. Indiferent că ești un om obișnuit sau chiar o vedetă, atunci când vine vorba de datorii, băncile nu iartă. Un astfel de caz dram.atic îl trăiește și celebra actriță Corina Dănilă, care se lup.tă de mai bine de 10 ani cu o bancă din România, care i-a luat casa.

Corina Dănilă, cunoscută publicului din telenovelele de la „Acasă TV”, este o femeie plină de charismă şi foarte talentată. Cu toate acestea, actriţa trăieşte o mare dra.mă de câţiva ani buni. Coşma.rul ei a început din anul în care s-a căsătorit cu omul de afaceri Norris Măgeanu.

Odată cu cest mariaj, cei doi și-au dorit să-și construiască o casă, o vilă impresionantă. Pentru că nu au avut resurse financiare suficiente, Corina a făcut un credit la bancă de 460.000 de franci elvețieni.

Povestea Corinei a luat o turnură dram.atică, după ce a divorțat de Norris Măgeanu. Rămasă singură cu fetița ei, Rania, și cu o vilă imensă, Corina Dănilă a ajuns în imposibilitatea de a-și mai plăti ratele la bancă. După multe tergiversări, banca i-a luat casa ipotecată, iar ea şi fiica ei au rămas pe drumuri.

Acest moment dramatic se întâmpla în urmă cu 7 ani. Din 2014 și până în 2017, trecând peste preluarea casei, banca a decis că trebuie să-și recupereze diferența de bani. Așa se face că s-a ajuns la alte procese, alt sech.estru pus pe bunurile rămase ale vedetei. Astfel Corina Dănilă a ajuns să aibă două joburi pentru a putea plăti datoria, dar și pentru a-și crește copilul. După divorț Norris Măgeanu îi plătea micuței Rania o sumă modică de 500 de lei pensie alimentară.

Deși este o actriță bună, salariul încasat din această meserie nu i-a ajuns să plătească imensa datorie către bancă. Așa se face că șefii TVR i-au oferit rolul de moderatoare a emisiunii „Gala umorului”, difuzată pe TVR 2. Din păcate, plusul la salariu nu a ajutat-o pe Corina Dănilă foarte mult, având în vedere că banca a pus poprire pe 30% din salariul vedetei, conform legislației în vigoare.

A venit totuși o speranță, atunci când Guvernul a emis o ordonanță prin care se instituia darea în plată în cazul românilor cu credite la bănci. Având în vedere suma destul de mare, plus dobânzile care au crescut, banca creditoare nu a fost mulțumită cu acest prerogativ, prin care Corina ceda locuința, și astfel se stingea dosarul.

Ultimul demers făcut de banca creditoare, în 2017, a fost să at.ace această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum Corina Dănilă așteaptă o nouă sentință, după 4 ani de plimbări pe holurile tribunalelor. Rămâne să vedem dacă ÎCCJ îi va da o decizie favorabilă actriței, sau dacă va continua această lup.tă epuizantă cu banca creditoare.