In aceste conditii, hotelierii fac eforturi sa isi pastreze angajatii sezonieri, ca sa nu ramana fara personal cand inca pot sa castige. Unii dintre ei sunt pe punctul de a-si face bagajele, mai ales ca si ei s-au ales cu castiguri bune.
O tanara care a lucrat in restaurant marturiseste ca dupa ce scade cheltuielile si chiria, ramane in buzunar cu 4.000 de lei. “As vrea sa plec, pentru ca mai e putin din august si as avea nevoie de o vacanta, inainte de facultate. Punand si cheltuielile si chiria si tot, sa zicem cam cu 4.000 de lei raman in buzunar dupa un sezon estival.“, a spus angajata pentru stirileprotv.ro.
“In primul si in primul rand, incercam sa ne purtam corect cu ei si sa speram ca revin si la anul. Desi stim foarte bine ce criza de personal este si in aceeasi situatie nu suntem numai noi, sunt majoritatea hotelierilor si patronilor de restaurante de pe litoral. Si, cat de cat, pe cei mai buni sa ii tinem cumva si pe iarna.“, spune managerul terasei pentru aceeasi sursa.