Cât te costă în 2021 să îți faci concediul la mare în România — Din păcate nu prea mulți români își permit
Vremea caldă a umplut plajele cu turiști. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, litoralul era destul de liber, acum este asaltat de turiști veniți la distracție. Hotelierii au pregătit oferte pentru toate buzunarele. Și anul acesta, cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc sunt Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești și Năvodari.
Care sunt prețurile pe litoralul românesc
În vacanță, tendința generală este să fim generoși cu noi, însă bugetul este buget și trebuie să avem în vedere cât cheltuim. Ei bine, doocamdată, prețurile nu s-au schimbat față de 2020, în stațiunile de pe litoralul românesc.
În ceea ce privește cazarea, în Mamaia situația stă în felul următor: 2 stele – 260 lei/pers/5 nopți de cazare, 3 stele – 680 lei/pers/5 nopți de cazare, 4 stele – 1120 lei/pers/5 nopți de cazare, iar la 5 stele – 3200 lei/pers/5 nopți de cazare.
Cazarea în Vama Veche: 2 stele – 315 lei/pers/ 5 nopţi, 3 stele – 610 lei/pers/ 5 nopţi, 4 stele – 650 lei/ pers/ 5 nopţi.
Pentru cazare în Eforie Nord: 2 stele – 280 lei/pers/5 nopți de cazare, 3 stele – 650 lei/pers/5 nopți de cazare, 4 stele – 880 lei/pers/5 nopți de cazare.
Dacă sunt turiști la mare, sunt și terasele pline – bucuria patronilor de pe litoral. În primul weekend de vară, din acest sezon estival, peste 100.000 de turiști și-au îndreptat pașii către mare.
Suma medie pe care o cheltuie doi adulți la masă este de 200-250 de lei pe zi.
Pe litoralul românesc, turiștii se bucură din plin de vremea caldă. Meteorologii anunță temperaturi generoase pentru cei care au ales să-și petreacă vacanța pe litoral.
Nemulțumiri pe plaja lărgită de la Mamaia
Sunt și nemulțumiți în acest sezon estival. Plaja de la Mamaia, care a fost lărgită, a stârnit controverse în rândul turiștilor și al patronilor de pe litoral. Cu toții se plâng de distanța mare dintre plajă și apă. Ei spun că distanța de la șezlonguri până la malul mării este foarte mare, că apa este adâncă și nisipul nu mai este fin ca altă-dată.
Cu toate astea, iată ce spun autoritățile:
Greutăţi sunt pentru toţi: Hotelierul este departe de apă, cei de la intervenţie – ambulanta pentru intervenţie vor avea un timp mai mare, condiţiile pe plajă sunt altele. A fost o lucrare hidotehnică importantă pentru statul român, apărarea zonei costiere impotriva eroziunii, dacă am mai fi stat aşa în 20 de ani de zile apa era la intrare în hotel, a declarat Gabriel Bălan, preşedinte ANSPSR.