Boală cruntă pentru o tânără în vârstă de doar 20 de ani! Cu ce boală a fost diagnosticată Iuliana

Iuliana are doar 20 de ani, însă viața ei se desfășoară, de mai mulți ani, conform unor parametri medicali înspăimântători. A fost diagnosticată cu o boală cruntă, descoperindu-i-se o tumoră la rinichi, iar totul s-a transformat într-un coșmar cotidian. A început un tratament, i-a fost extirpat un rinichi – tumora avea nu mai puțin de 2 kilograme -, iar Iuliana a îndrăznit, într-un final, să ceară ajutor oamenilor cu suflet.

Este o boală pe care nu ai dori să o aibă nici ”dușmanii tăi”, mărturisește tânăra din Constanța. S-a simțit foarte rău înainte de a termina clasa a XII-a, avea o slăbiciune pe care nu o putea explica, iar familia a dus-o la doctor. Verdictul medicilor a fost unul cutremurător.

”Sunt Iuliana, am doar 20 de ani şi îndrăznesc să vă cer ajutorul. În urmă cu doi ani, chiar înainte cu câteva luni să termin clasa a XII-a, m-am simţit foarte rău, aveam o slăbiciune, iar părinţii mei m-au dus la medic. Niciodată înainte nu mi-a trecut prin minte că eu voi fi internată, ca voi avea dureri, ca voi trece prin operaţii… orice tânăr îşi face planuri de viitor măreţe. Din păcate, după mai multe analize, am fost diagnosticată cu o boală cruntă, o boală pe care ţi-e frică să o rosteşti, o boală pe care nu ţi-ai dori să o aibă nici chiar duşmanii tăi. În luna Februarie a anului 2018 a început cea mai neagră perioada din viaţa mea, mi s-a descoperit o tumoare la rinichi. Atunci am început un tratament complex împotriva acestei boli şi am trecut şi printr-o operaţie extrem de complicată şi dureroasă, mi s-a extirpat un rinichi cu tot cu acea tumoare de 2 kg. În tot acest timp, am continuat scoala şi am reuşit, printre tratamente, printre spitalizări, să termin Liceul George Călinescu din Constantă. Deoarece am învăţat foarte bine, am aplicat la facultate şi am reuşit să obţin un loc bugetar la Facultatea SNSPA (Scoala Naţională de Studii Politice şi Administrative) din Bucureşti iar primul an l-am terminat cu brio. Din păcate, corpul meu a devenit tot mai slab, lupta mea pentru viaţă a devenit mai crâncenă şi am fost nevoită să întrerup facultatea”, își începe Iuliana mesajul cutremurător.

”De curând am început și un tratament de imunoterapie”
Iuliana a mers în Turcia, pentru a efectua investigații suplimentare, însă rezultatele au scos la iveală metastaze la plămâni, ficat și oase. Acum urmează un tratament specific, de imunoterapie, sperând că organismul ei va reuși să lupte și să învingă această boală nemiloasă.

”În lună Martie a anului 2019, după un CT şi un RMN pe care l-am efectuat în Turcia , mi s-au descoperit metastaze. Cancerul se răspândise în corp. Mi s-au descoperit metastaze la plămâni, la ficat şi la oase. Din nou a trebuit să încep un tratament de imunoterapie, care din fericire a fost sponsorizat de CAŞ, deci nu am plătit nimic pentru el. În tot acest timp am făcut CT-uri şi RMN-uri, unde s-a observat că boala avansa şi era într-o progresie continua. În luna Septembrie, pe baza rezultatelor, am oprit tratamentul şi am apelat la o clinică de specialitate din Turcia, de unde am primit răspuns pozitiv. Din luna Septembrie am venit în Turcia, la Clinica Medicana Internaţional Istanbul unde mi s-a luat biopsie iar pe baza acestei analize, urmez un tratament. În 6 Noiembrie am început un tratament cu radioterapie ţintită, un tratament specific unui anumit tip de celule, iar de curând am început şi un tratament de imunoterapie”, continuă Iuliana.

”Apelez pe această cale la voi, oameni frumoși, voi sunteți ultima mea speranță”
Totuși, costurile pe care trebuie să le suporte familia Iulianei din Constanța sunt ”colosale”, iar tânăra s-a decis să facă un apel disperat către toți oamenii care o pot ajuta. Dorește din tot sufletul să depășească acest ”coșmar” prin care trece, scriind că ”numai Dumnezeu” poate ști cât de mult își dorește să fie sănătoasă.

”Încă nu se văd rezultatele acestui tratament dar îmi doresc din toată inima să mă fac sănătoasă şi să uit de această boală cumplită. Periodic sunt lăsată acasă pentru câteva zile, dar, din păcate, starea mea de sănătate este încă foarte precară. Am greţuri, stări de vomă şi dureri foarte mari, pe care reuşesc să le mai acopăr cu calmante.

Costul tratamentului pe care îl efectuez în Turcia se ridică la o sumă colosală, o sumă pe care familia mea niciodată nu vor putea să o acopere. O parte din bani am plătit, deoarece oameni buni la inimă au fost alături de mine, dar încă nu avem toţi banii. Apelez pe această cale la voi, oameni frumoşi, voi sunteţi ultima mea speranţă, şi vă rog, ajutaţi-mă să mă fac sănătoasă! Ajutaţi-mă să pot depăşi acest coşmar şi să mă întorc la facultate! Numai Dumnezeu ştie cât îmi doresc acest lucru… Orice ajutor, din partea voastră, pentru mine va însemna viaţa!????????????”, a fost mesajul postat de Iuliana pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Brăila dacă…”