Boala cruntă de care suferea Petrică Mîțu Stoian. A ținut totul ascuns și mergea în secret la chimioterapie

Petrică Mîțu Stoian a suferit de o boală nemiloasă, care a dus la pierderea unui rinichi: cancer. Conform publicația Gândul, artistul a fost diagnosticat în 2019 și a făcut chimioterapie pentru a scăpa de tumoarea care-i punea viața în pericol.

În luna octombrie 2021, Petrică Mîțu Stoian și-a făcut analize regulate pentru a verifica evoluția tumorii. Conform declarațiile date de apropiați celor de la publicația citată, artistul de muzică populară nu mai avea tumoarea, însă CT-ul a arătat că suferă de COVID-19.

Petrică Mîțu Stoian a suferit de cancer

Apropiați ai familiei lui Petrică Mîțu Stoian au declarat pentru Gândul

Însă Petrică Mîțu Stoian nu a abordat niciodată acest subiect. Mereu cu zâmbetul pe buze, a mers pe ascuns la Institutul Oncologic Fundeni și doar familia știa despre lupta lui cu cancerul.

„A avut un cancer, la rinichiul drept, i l-au scos pe data de 28 mai 2019. De atunci, a făcut tratament, a făcut și chimioterapie, și nu a mai avut nicio problemă. Din acest motiv, a mers să facă un CT (Computer Tomograf – n.r.) acum două săptămâni.

 că artistul suferea de cancer. Boala ar fi fost diagnosticată în urmă cu doi ani, iar tratamentul a fost unul dur. Cântărețul de muzică populară a făcut chimioterapie și medicii i-au extirpat un rinichi.

Urma ca după acest CT, dacă ar fi fost ceva suspect, să mergem iar la Fundeni, să facem din nou tratament. Dar după CT, nu a ieșit nimic suspect din punct de vedere tumoral”, a declarat o persoană foarte apropiată de regretatul artist, conform sursei citate.

Informațiile au fost confirmate și de surse medicale din cadrul Institutului Oncologic, dar și de către agentul lui Petrică Mîțu Stoian.

„Pe 28 mai 2019 a fost operat la Fundeni, i-a fost extirpat un rinichi, a făcut chimioterapie”, a afirmat impresarul Doru Gușman în direct la Acces Direct.

Ultimele clipe din viața lui Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a filmat, cu doar trei zile înainte să moară, ediția de Revelion 2022 la Acces Direct. Alături de el s-a aflat și prietenul lui de suflet, Constantin Enceanu, care a povestit cum au fost ultimele clipe de viață ale artistului de muzică populară.