Blat de casă pufos și delicios, pentru torturi și prăjituri deosebite – Se prepară din 6 ouă, 140g zahăr, 140g făină, 12g praf de copt și 1 praf de sare

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Blat de casă pufos și delicios, pentru torturi și prăjituri deosebite – Se prepară din 6 ouă, 140g zahăr, 140g făină, 12g praf de copt și 1 praf de sare

Ingrediente necesare:

  • 6 ouă mari
  • 140 g zahăr tos
  • 140 g făină
  • 12 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Unt pentru a unge tava și făină pentru a o tapeta

Pentru această rețetă folosim o tavă rotundă de 22 cm.

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină.

Punem albușurile într-un bol. Adăugăm un praf de sare și mixăm. Mixând continuu, încorporăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.

Unul câte unul, încorporăm câte un gălbenuș, mixând până la omogenizare la viteză mică. Amestecăm făina cu praful de copt și cernem treptat în spumă, mixând la viteză mică după fiecare transă.

Transferăm aluatul în tava pregătită și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, încălzire sus-jos și coacem blatul timp de 35 de minute. ulterior, reducem temperatura la 160 de grade și mai coacem blatul pentru încă 15 minute. Este foarte important să nu deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii!

După coacere, scoatem tava din cuptor și presărăm un pic de făină peste blat. Răsturnăm blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească. După ce se răcește un pic, cam după 15 minute, scoatem din tavă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!