Biscuiți de casă cu miere și nucă – Biscuiți fragezi și delicați, moi și aromați – Rețetă simplă și rapidă, cu imagini

Rețetă simplă și rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Biscuiți de casă cu miere și nucă – Biscuiți fragezi și delicați, moi și aromați

Ingrediente necesare:

  • 100 g unt topit
  • 80 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat – opțional
  • 2 ouă
  • 140 g miere
  • 430 g făină, aproximativ
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 80 g nucă

Mod de preparare:

Punem untul într-un bol, adăugăm zahărul și batem cu telul până la omogenizare. Adăugăm ouăle, mierea și omogenizăm bine. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând inițial cu lingura după care frământând cu mâna. Trebuie să obținem un aluat omogen, nelipicios și moale. Acoperim aluatul astfel obținut cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 20 de minute.

Între timp, mărunțim nuca cu ajutorul blenderului. Scoatem aluatul din frigider, îl rupem în bucățele de 40 de grame și le modelăm sub formă de biluțe. Aplatizăm biluțele un pic și le trecem prin nucile mărunțite.

Transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu liber între ei. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem biscuiții timp de 20 de minute, aproximativ. După coacere, îi lăsăm să se răcească complet.

Savurați cu poftă! Poftă bună!