Avionul în care se află Klaus Iohannis nu poate ateriza la Chişinău. Ce probleme întâmpină aeronava preşedintelui

Avionul în care se află Klaus Iohannis nu poate ateriza în capitala Republicii Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis era aşteptat, vineri la Chişinău, la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Ce probleme întâmpină aeronava preşedintelui, vedeți în rândurile de mai jos.

Klaus Iohannis, probleme în zbor spre Republica Moldova. Avionul cu care acesta călătorește nu poate ateriza. Care este motivul

Aeronava cu care președintele României, Klaus Iohannis, călătorește în Republica Moldova, nu poate ateriza pe aeroportul din Chișinău din cauza ceții.

Președintele Klaus Iohannis merge în Republica Moldova pentru a participa la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, după cum anunță Administraţia Prezidenţială.

Ce împiedică aeronava să aterizeze la Chișinău

Din nefericire, din cauza ceţii, aeronava prezodențială nu poate ateriza pe aeroportul din Chişinău, astfel că manifestările vor fi amânate.

Avionul în care se află președinrtele României nu poate ateriza la Chişinău din cauza vremii, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Ce întrevederi are Klaus Iohannis astăzi

De asemenea, șeful statului are programate pentru astăzi întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda, precum și cu omlogul său ucrainean, Volodâmâr Zelenski.

În plus, Klaus Iohannis va susţine şi declaraţii de presă comune împreună cu cei trei şefi de țări. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa şi la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la cea desfăşurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, mai arată sursacitată.

Când a devenit Republica Moldova independentă

Republica Moldova şi-a proclamat independenţa la data de 27 august în anul 1991, în contextul destrămării URSS. Moldova este una dintre cele nouă foste republici sovietice care s-au desprins de Moscova după lovitura de stat eşuată din 21 august 1991. Atunci, conservatorii comunişti au încercat să îl înlăture de la putere pe preşedintele Mihail Gorbaciov.

De asemenea, în centrul Chişinăului a fost convocată Marea Adunare Naţională, în timp ce parlamentul, reunit în şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia de Independenţă, drapelul tricolor, precum si imnul de stat ”Deşteaptă-te române” (pe care îl adoptase și țara noastră), cu majoritate absolută de voturi.

Declarația de Independență

”Republica Moldova este un stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul, viitorul fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale”, se spunea în Declaraţia de Independenţă, care a fost adoptată în unanimitate de către cei 278 de deputaţi prezenţi.