Ardei umpluti cu legume – o reteta de post extraordinara

Ardei umpluti cu legume – o reteta de post extraordinara. Acelasi gust deosebit al ardeilor umpluti, se poate regasi si intr-o reteta bogata in legume si numai buna pentru zilele de post, pe care v-o recomand s-o gatiti atat in posturile consacrate cat si miercurea sau vinerea.

Ingredientele de care avem nevoie

  • 5-6 ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 100 g orez
  • 200 ml sos de rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • cimbru
  • 8-10 ardei grasi mari
  • 1 pahar de ulei

Haideti sa vedem acum ce facem cu ele si cum putem prepara acesti minunati ardei umpluti cu legume, reteta care bineinteles, este de post.

Mod de preparare

  1. Se curata si se spala toate legumele. Ceapa si morcovul se pun la calit in putin ulei incins.
  2. Cand acestea s-au calit, se adauga ciupercile taiate feliute si telina rasa. Se presara putina sare si se calesc inca 10 minute, pana se inmoaie toate legumele.
  3. Separat, cartofii si dovlecelul se dau prin razatoare si se storc de zeama. Se adauga peste zarzavatul calit, dupa ce am oprit focul si se amesteca impreuna toate legumele cu sucul de rosii.
  4. Se adauga apoi orezul spalat, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper.
  5. Intre timp se spala ardeii si se curata de seminte.
  6. Se umplu ardei cu amestecul de legume si se pun pe foc intr-o cratita intinsa; se toarna apoi 2 cani de apa clocotita in care vor fierbe ardeii acoperiti cu un capac.
  7. Dupa aproximativ 40 minute, cand toate legumele sunt aproape fierte, se pune cratita la cuptor fara capac, pentru ca ardeii sa se rumeaasca usor.

Se servesc calzi, alaturi de o felie de paine sau 2 linguri de mamaliguta calda.Sper ca v-a placut reteta si ca v-ati descurcat fara probleme. Va doresc Pofta buna!