Aperitiv deosebit pentru mesele festive – Ruladă din morcov, cu umplutură de cașcaval – Rețetă inedită și gustoasă
Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Aperitiv deosebit pentru mesele festive – Ruladă din morcov, cu umplutură de cașcaval – Rețetă inedită și gustoasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 600 g morcov
- 5 ouă
- Jumătate linguriță piper
- 1 linguriță rasă sare
- 10 g unt
- 2 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g cașcaval
- 3-4 linguri maioneză
- 3-4 căței usturoi
Mod de preparare:
Pentru blat, curățăm morcovul și îl dăm prin răzătoarea mare. Încingem un pic de ulei într-o tigaie, adăugăm untul, așteptăm să se topească după care adăugăm morcovul. Amestecăm și înăbușim pe foc mic, timp de 15 minute.
Transferăm morcovul într-un bol, lăsăm să se răcească un pic după care adăugăm gălbenușurile, sare și piper. Amestecăm foarte bine.
Separat, mixăm albușurile împreună cu un praf de sare, timp de 5 minute, la viteză mare. După ce obținem o spumă tare și pufoasă, o încorporăm în compoziția de morcov, amestecând ușor cu o spatulă.
Transferăm compoziția pe tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm frumos și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute. Lăsăm blatul să se răcească.
Pentru umplutură, dăm cașcavalul prin răzătoarea mică și îl amestecăm cu maioneza și cu usturoiul pisat.
Întindem umplutura pe blatul de morcov și rulăm, ajutându-ne de hârtia de copt. Învelim rulada în hârtia de copt și o dăm la frigider pentru 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!