Anca Serea a rămas lefteră

Anca Serea a pierdut, din nou, o parte din moștenirea de la fostul soț, care s-a confruntat în ultimii ani de viață cu o boa.lă cumplită. Vedetei i-au rămas mai multe terenuri și o avere impresionantă, dar se pare că terenurile pe care soția lui Adi Sână le deține sunt amplasate în zone de care statul român are nevoie să contruiască.

Astfel, Anca Serea a fost deposedată recent de 4.330 mp de teren din comuna ilfoveană Vidra, localitate prin care va fi construită viitoarea autostradă de centură. Este vorba de teren extravilan provenit din patru parcele diferite. Cea mai mică parcelă luată de stat măsoară 87 mp iar cea mai pare 1.364 mp.

În total, Anca Serea a primit de la Statul Român 47.550 lei (9.500 euro), adică aproximativ 11 lei pe metrul pătrat. În zonă, prețul pentru un metru pătrat de teren extravilan arabil variază între 6 și 15 euro. Cu alte cuvinte, Serea a fost recompansată mult sub prețul pieței, scrie wowbiz.ro.

”Istoria” se repetă
În urmă cu câteva luni, Anca Serea a fost expropriată de 1.600 mp de teren în comuna Cernica, pentru care a primit circa 3.700 euro. Ca și în cazul terenurilor din Vidra, evaluarea Statului Român a fost de patru ori mai mic decât prețul de referință.

Terenurile pe care Anca Serea le deține în jurul Capitalei provin dintr-o moștenire de la primul ei soț, Filip Polpinger, care a dec…edat în anul 2010. La rândul ei, acesta moștenise averea de la mama lui, Florica Mitroi, poetă și ziaristă, cunoscută pentru luările de poziție împotriva reg..imului co..munist de la București.