Ambulanță SMURD în misiune, răsturnată într-un accident la Brăila. Paramedicii din autospecială au fost răniți

O ambulanță SMURD s-a răsturnat pe șosea, la Brăila, după impactul cu un Volkswagen care nu i-ar fi acordat prioritate. Martorii spun că autospeciala SMURD avea semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Doi paramedici aflați în ambulanță au fost transportați la UPU pentru investigați suplimentare.

  • Echipajul de pe ambulanța SMURD a fost rănit.
  • Accidentul s-ar fi petrecut după ce un autoturism nu a acordat prioritate autospecialei SMURD.

Potrivit ISU Brăila, accidentul rutier s-a produs la intersecția străzilor Grivița și Școlilor și a fost implicată o ambulanță SMURD care se îndrepta spre un caz și nu avea pacient.

În autoturism se aflau 3 minori de 16, respectiv 9 ani, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Șoferița care ar fi provocat accidentul a spus că circula regulamentar și că a trecut pe verde la semafor, când s-a trezit cu o mașină în fața ei.

În autoturism se aflau o femeie cu trei copii

Femeia îi contrazice pe martori și spune că autospeciala SMURD nu avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

”M-am trezit cu mașină în fața, circulam regulamentar, mă îndreptam spre casă, aveam verde, mai aveam 13 secunde. Mergeam relaxați, nu am auzit nicio sirenă, nu am văzut semnale luminoase. Nu am accelerat pentru că nu aveam de ce. Am frânat brusc pentru că altfel luam și stâlpul asta în primire”, a spus femeia.

În urma impactului, autospeciala s-a răsturnat.

Echipajul de pe ambulanța SMURD a fost evaluat de medicul de pe ambulanța SAJ. Cei doi paramedici de pe SMURD au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale.

În mașina care a lovit ambulanța erau trei copii și o femeie, niciunul neavând probleme medicale.

IPJ Brăila: Ambulanța nu avea pornite semnalele luminoase

IPJ Brăila anunță că, în jurul orelor 15.00, polițiștii au fost sesizati despre faptul că șoferul unei autospeciale S.M.U.R.D. în vârstă de 45 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce se deplasa pe str. Școlilor către B-dul Dorobanților, ar fi pătruns în intersecția cu str. Grivița fără a avea pornite semnalele luminoase, fiind acroșat de către un autovehicul condus de o femeie in vârstă de 44 de ani, din municipiul Brăila, autospeciala S.M.U.R.D. răsturnându-se pe carosabil.

În urma accidentului a rezultat vătămarea a doi bărbați, pasageri ai autospecialei, unul în vârstă de 39 de ani și celălalt în vârstă de 51 de ani, ambii din municipiul Brăila, victimele fiind transportate la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

În autoturism se mai aflau și trei minori, doua fete ambele în vârstă de 15 ani și un băiat în vârstă de 8 ani, care nu au suferit vătămări corporale.

Autospeciala S.M.U.R.D. nu transporta civili.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Radu Spoeală.