Alin Gabriel Matei, gest emoționant după moartea lui Petrică Mâțu Stoian

Alin Gabriel Matei, fiul de suflet al lui Petrică Mâțu Stoian, a făcut un gest de-a dreptul emoționant în amintirea regretatului artist. Cântărețul a lansat o piesă al cărei videoclip conține foarte multe fotografii cu Mâțu Stoian.

Mesajul piesei este unul trist, pentru cel care i-a fost tată și l-a îndrumat în carieră lui muzicală. Piesa a fost lansată pe 30 noiembrie și se numește ”E pustie pădurea fără glas de turturea”.

Alin Gabriel Matei, despre Petrică Mâțu Stoian

Băiatul de suflet al lui Petrică Mâțu Stoian, a vorbit la un post de televiziune despre ultimele clipe petrecute alături de maestrul din Mehedinți. Cei doi aveau o relație foarte apropiată, iar regretatul artist i-a fost mereu alături și l-a îndrumat în toate situațiile.

”Înainte de a vorbi cu el, a filmat joi o emisiune pentru Revelion și chiar discutam înainte, chiar a spus că va fi ultima filmare, dar noi când am auzit nu ne-am gandit că așa ar trebui să fie, că este o vorbă spusă la supărare, la oboseală, în nicun caz că s-ar putea întâmpla o astfel de tragedie.

Niciun moment nu ne-am gândit, nimeni nu s-a gândit că va fi ultima dată, ne-am gândit că a spus așa că era obosit, nu mai voia să apară atât de des. În principiu, asta voia, să se relaxeze. Asta își dorea, și nu s-a gândit nimeni că asta va fi ultima filmare.

Ne-am împrietenit, ne-am cunoscut în cadrul unui concurs. Era în juriu, eu era, concurent. Vă marturisesc că atunci cand am aflat că este în juriu m-am dus cu teamă pentru că era direct. -Tu cânți, continuă cu ceea ce ai de făcut tu. Nu cânți, pune mâna învață carte. Ei bine, după ce am cântat a avut cuvinte de laudă, am schimbat numere de telefon, ne-am împrietenit m-a ajutat mult, mi-a deschis foarte multe uși într-un timp scurt pe care singur nu le-aș fi deschis.Vorbea, zilnic si chiar dacă mai treceau zile nu voiam sa il deranjez imi dădea mesaj si-mi spunea -copilul m-ai abandonat- si i-am zis ca nu voiam sa il deranjezi si-mi spunea că niciodată nu îl deranjez și mereu m-a sfătuit când am întâmpinat probleme”, a spus Alin Gabriel, la România TV.

Decizie în cazul lui Petrică Mâțu Stoian după moartea acestuia

Pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Mehedinți apare o postare conform căreia solistul Petrică Mâțu Stoian va fi declarat cetățean de onoare post-mortem al județului Mehedinți.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară care a participat la numeroase concursuri naționale de folclor și a strâns numeroase performanțe.

“Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor, dar mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor.

Pe lângă vocea caldă cu care a cântat și a încântat Mehedințiul, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes județul și mai ales zona de nord al cărei fiu a fost și rămâne dincolo de trecerea în neființă. Cariera domniei sale a pornit de la calitățile greu de egalat de culegător de folclor autentic. Totodată, a descoperit noi talente ale muzicii populare mehedințene pentru care a fost și rămâne un model.”