Alexandru Rafila a rabufnit: “Poate sa puna in pericol functionarea normala a scolilor”

Medicul Alexandru Rafila a declarat ca este ingrijoratoare cresterea accelerata a numarului de infectari cu SARS – CoV – 2. Deputatul PSD sustine ca acesta este efectul unei “campanii ratate de imunizare” si a “diverselor activitati”. In acest context, poate fi pusa in pericol functionarea normala a scolilor.

“Suntem in a zecea saptamana de crestere consecutiva a numarului de infectari. Este ingrijorator.

Am avut saptamana dupa saptamana numar tot mai mare de cazuri. La inceputul lui august, varianta cea mai pesimista anunta 1.500 de cazuri pe zi la jumatatea lui septembrie. Suntem la jumatatea lui septembrie si avem de fapt 4.000 de cazuri.

Diversele activitati si interactiuni au influentat aceasta transmitere.

Ma preocupa ca aceasta crestere poate sa puna in pericol functionarea normala a scolilor. Trebuie sa ne gandim foarte serios ce ne dorim. Eu vreau ca scolile sa isi desfasoare activitatea normal”, a spus Rafila.

Medicul a mentionat ca acesta este efectul “unor relaxari si a unei lipse de initiativa a Guvernului dupa o campanie proasta de imunizare”: “E o ratare a campaniei de imunizare, acest mix de esec dublat de lipsa oricaror masuri de sanatate publica a dus la aceasta situatie de acum”, a declarat medicul la digi 24.

Alexandru Rafila l-a criticat in temeni duri pe Florin Citu. Deputatul PSD il acuza pe premier pentru modul in care gestioneaza situatia din Romania.

„Noi am avut o discutie acum sase saptamani. Am spus ca evaluarea celui mai rau scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumatatea lui septmebrie e evident nerealista si am stabilit tot atunci ca in ultima saptamana din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirma pas cu pas.

Dl Citu bate campii ca de obicei. Nu stiu daca e serios sau nu, ori uita foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, ca e premier, ori nu spune adevarul, si atunci e si mai grav. A gasit acum o solutie despre nunti. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntas al Romaniei si rezolva lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunti”, a declarat Alexandru Rafila la B1 Tv.