Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă

Meteorologii au anunța to avertizare cod galben pentru mai multe zone din țară. Meteorologii anunță ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 metri.

Codul galben de vânt și ninsori viscolite a intrat în vigoare vineri și este valabil până sâmbătă.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben în intervalul 26 noiembrie, ora 12:00 – 27 noiembrie, ora 02:00. Fenomenele meteo anunțate sunt de intensificări ale vântului și ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m.

Cod galben de vânt și ninsori viscolite. Ce anunță meteorologii

„În intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h. În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Prognoza meteo pentur următoarele 4 săptămâni

Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor și a cantității d eprecipitații pentru intervalul 29 noimebrie 2021- 27 decembrie 2021.

Prognoza meteo pentru Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.202

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Județele vizate de cod galben de vânt sunt Timișoara, Caraș Severin și zone din: Hunedoara, Sibiu, Brașov, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Tulcea, Constanța.

Meteorologii au precizat că În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.