Abia acum ne-au zis adevărul, de la 1 iulie scumpiri enorme la gaze și energie electrică – Facturile se pot și dubla pentru același consum

De la 1 iulie 2021 intră în vigoare liberalizarea prețului la energie, respectiv curent și gaz. Răzvan Nicolescu, fostul Ministrul al Energiei, acuză statul român că nu a promovat suficient modul în care românii se pot informa și pot vedea care este cea mai potrivită ofertă pentru consumul acestora.

Românii n-au înțeles și nu vor să schimbe furnizorii
Dipariția prețurilor reglementate prin liberalizare va aduce facturi semnificativ mai mari, dacă contractul de energie electrică sau gaze natura nu a fost negociat cu furnizorul.

ANRE a pus la dispoziția românilor o platformă care îi ajută să compare prețurile de la toți furnizorii și generează o simulare și un calcul exact pentru fiecare furnizor.

Campania de promovare însă a eșuat, mai ales că românilor li se pare prea complicat să compare ofertele, ivocând că nu se pricep la tehnologie.

Pe de altă parte clienții abonați la furnizorul actual, au fost invitați chiar de operator să renegocieze contractul, iar asta n-a fost o idee tocmai înțeleaptă. Practic odată acceptată oferta furnizorului actual, acesta își păstrează clienții, fară să ofere și detalii despre prețurile de la alți furnizori.

Cei care doresc să compare prețurile pot accesa site-ul ANRE.ro și vedea ce furnzor le oferă prețul cel mai bun.

Mai apoi dacă este decisă schimbarea furnizorului actual, toate site-urile companiilor de energie electrică și gaze naturale oferă posibilitatea contractării online a ortei.