100 de polițiști din București au fost concediați: “Dacă oamenii nu știu să scrie și să citească…”

100 de polițiști din București au fost concediați. Se întâmplă în Sectorul 6 din Capitală, care va trece printr-o restructurare.

Consiliul Local Sector 6 a adoptat proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

100 de polițiști din București au fost concediați

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că există angajați care nu pot aplica legea pentru că nu știu să scrie și să citească.

„Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine”, a mai declarat Ciprian Ciucu.

Consiliul Local Sector 6 a adoptat proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

Conform proiectului supus ordinii de zi, aproape 100 de polițiști vor pleca din funcții. Au existat 9 voturi împotrivă, exprimate de grupul PSD, în timp ce pentru aprobarea proiectului au votat 16 consilieri locali.

100 de polițiști din București au fost concediați: "Dacă oamenii nu știu să scrie și să citească..."

Reforma în Poliția Sectorului 6

Acesta a mai declarat că cei mai buni dintre aceștia își vor păstra funcțiile

„Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (…) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a declarat Ciucu.

 

Nu doar cu Poliția Locală a avut probleme edilul din Sectorul 6. În trecut, acesta nu a avut prea multe cuvinte de laudă nici cu privire la Brigada Rutieră.